Belépés
Név:
Jelszó:

Bal

       
2017-03-13 00:00:0003.13. (appleblog.blog.hu)
Mennyire testreszabható az AirPods?

Az AirPods épp olyan termék, amit az Apple készíteni szokott. A használata előre gondosan kitalált, és ettől, mint egy ultragravitációs alapvonaltól, eltérni csak nagyon nehezen lehet.

De azért akad néhány beállítás, amit megváltoztathatunk.

Mindegyikhez a füleshez kapcsolódó iOS eszköznél kell a Beállítások appot választani, azon belül Bluetooth, majd

az AirPods melletti i betűre kell nyomni.

airpods-settings-change_copy.png

Az AirPods alapból így működik: ha kiveszed a füledből bármelyik tagját, leállítja a zenelejátszást, ha visszateszed, újra elindítja. Köszönhetően az optikai szenzornak és a gyorsulásérzékelőnek.

Utóbbi szenzor pedig abban is segít, ha a gomb nélküli eszköznek mégis kiadnál parancsot: dupla kocogtatás után jelentkezik a Siri, akinek kiadhatod a parancsokat.

Na, és a fent megnevezett helyen lehet beállítani, hogy ez ne így legyen.

Például megváltoztathatod, hogy mit műveljen az eszköz a dupla kocogtatásnál. Nem muszáj, hogy a Siri kapcsoljon be, a Play/Puse funkció ugyanígy elérhető. A harmadik lehetőség, hogy semmit ne reagáljon a dupla tapira.

Ki lehet ezen túl kapcsolni az automatikus fülérzékelést, így a lejátszás nem áll meg, ha kivesszük a fülünkből az eszközt. Így ha a Sirit átállítjuk Playre, ezt pedig kikapcsoljuk, akkor tapival indíthatjuk el és állíthatjuk meg a lejátszást, és a dal akkor is szól, ha az egyik AirPodot kivesszük a fülünkből.

Ennyi a beállítási lehetőség, de a Siri-antifanatikusoknak már ez is bőven jó.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás
2017-03-13 00:00:0003.13. (appleblog.blog.hu)
Megvan, hol lehet kérdőre vonni a politikusokat: az Apple Store-ban!

A kérdések elöl menekülő politikus képe régen csak botrányok idején volt megszokott. Botránykormányzás esetén azonban mindennapos látvány, ráadásul az az emberek képviseletében megválasztott felelősök körében egyre elterjedtebb nézet, hogy az emberek képviseletében megválasztott felelősöknek nem kell kényelmetlen kérdésekre válaszolni.

Nehéz őket elcsípni, bármi mögé képesek bebújni, legyen az egy testőr, egy Hummer vagy akár egy váratlan folyosói kanyar.

Shree Chauhan, egy idegesítő hangú és stílusú amerikai hölgy azonban megtalálta a módját, hogyan húzhatjuk ki a probléma méregfogát. Ő ugyanis meglátta Sean Spicert, Trump kommunikációs igazgatóját, ahogyan egy Apple Store-ban vásárol, és odament hozzá kamerás mobiljával, hogy élőben streamelhesse Periscope-on. A stream megnézhető itt:

screen_shot_2017-03-13_at_12_29_51_copy.png

Innen nincs menekvés. A pali vagy a laptopját várja, vagy egy Geniusszal van megbeszélve tlaálkozója, vagy épp nagyon kíváncsi egy új termékre, amit meg akar nyomkodni. Nem tud szabadulni, és kénytelen a "milyen egy fasisztának dolgozni?", "hogyan érzi magát, hogy tönkreteszi az országot?" és hasonló kérdésekre mosolyogva bólogatni és nyomni a "thank you"-kat, meg az "ez egy nagyszerű ország"-okat.

Magyarországon sajnos nincs Apple Store, a demokráciának ez a nagyszerű vívmánya itt még nem vetette meg a lábát. Én ennek ellenére eljárok majd gyakrabban egy-egy APR-be, hátha végre a nép egyszerű gyermeke is fel tud tenni olyan kérdéseket, amik régóta nyomja.

Hogy megkönnyebbüljünk, na.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás

2017-03-13 00:00:0003.13. (comment.blog.hu)
Hujber Ferenc csak fullba tolja a kretént

  • El kell mennie az országból, mert nagyon sok dolga lesz a közeljövőben.
  • Kitalált valamit, amiről szólni fog a világ.
  • Jézus színész volt.
  • Nem ő halt meg.
  • Hanem egy kisfiú.
  • Egy tízéves.
  • A kereszthalál csak egy színjáték volt.
  • Kora Stohl Andrása alakította Jézust.

És így tovább. Hujbernek vagy teljesen elmentek otthonról, és akkor sajnálom, de komolyan, vagy ezt egy méádiahekknek gondolja, és akkor is sajnálom, mert annyira szar, hogy az valami hihetetlen. Értjük, nem jött be a művészet, nem megy a szekér, nem akarnak veled forgatni, ez szar, persze, de fullba tolni a kretént emiatt még nem kell. 

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás
2017-03-13 00:00:0003.13. (comment.blog.hu)
Ed Sheeran is feltűnik a Trónok harcában, hogy meglepje Arya Starkot

edsheeran.jpg

Fotó: Mike Marsland / Getty Images Hungary

"Évek óta próbáljuk elhívni Ed Sheerant, hogy meglepjük vele Maisie Williamst, és idén végre sikerrel jártunk" - mondták a hétvégén a SXSW filmfesztiválon a Trónok harca producerei, arra utalva, hogy az Arya Starkot játszó színésznő az angol zenész nagy rajongója - írja a Variety.

Az alkotók azért nem nagyon igyekeztek információkkal elkényeztetni a nézőket: azon kívül, hogy Sheeran feltűnik majd a Trónok harca hetedik évadában, egy szót sem mondtak többet a témáról. A Variety sem járt nagyobb sikerrel a produkció sajtósainál: kérdéseikre azt a csodálatosan szűkszavú választ kapták, hogy

"Szerepe lesz a sorozatban. Nincsenek további részletek."

Mielőtt ejtették a témát, még viccelődtek róla egy kicsit: Maisie Williams közölte, hogy ő igazából Justin Biebert szerette volna, mire a producerek közölték, hogy ő majd a kilencedik évadban kap szerepet. Július 16-áig, az évadpremierig valószínűleg nem is jön több infó a dologról.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás

2017-03-13 00:00:0003.13. (comment.blog.hu)
Már csak 13 rész, és véget ér a Trónok harca

tronok.png

Ed Sheeran szereplésének bejelentésénél történt szomorúbb dolog is a hétvégén a SXSW fesztiválon a Trónok harca háza táján: David Benioff és Dan Weiss showrunnerek bejelentették, hogy a sorozat utolsó, nyolcadik évada csak hatrészes lesz. Így a hétrészes, július 16-án kezdődő hetedik évaddal együtt már csak 13 rész van hátra a sorozatból.

"Az elejétől fogva egy hetvenórás filmet szerettünk volna forgatni. Most kiderült, hogy 73 órás lesz, de ez lényegében ugyanaz: megvolt a bevezetés, volt közepe, és most a végéhez érkeztünk. Nagyon nehéz lett volna, ha elveszítünk valakit a főszereplők közül, de boldog vagyok, hogy ez nem történt meg, és úgy zárhatjuk le a sorozatot, ahogy szerettük volna" - mondta az Entertainment Weekly beszámolója szerint Benioff.

A showrunnerek azt is elmondták, hogy bár könnyen lehet, az HBO előáll valamilyen, a Trónok harca világában játszódó sorozattal, egy előzményszériával vagy spinoffal, de ahhoz nekik már nem lesz közük. "Szívesen megnézem majd, nagyszerű lesz, ha készülnek ilyen sorozatok, de szerintem ehhez vérfrissítésre lesz szükségük" - mondta Benioff.

A beszélgetésen megkérdezték az alkotókat arról is, hogy ha lehetséges lenne, melyik, a sztori szerint már meghalt karaktert hoznák vissza a sorozatba. Hiába kiabálták a közönségből többen, hogy Hodor!, Benioffék azt mondták, az ő választásuk Catelyn Stark és Joffrey Baratheon lenne. Azt is elárulták, egyszer előfordult, hogy mégsem öltek meg valakit: a Locke-ot játszó Noah Taylornak már a harmadik évad végén távoznia kellett volna az eredeti elképzelés szerint, mégis maradt még egy évadnyit.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás
2017-03-13 00:00:0003.13. (comment.blog.hu)
Korrekt műsor lett a Heti Napló, de van még hova fejlődnie

17022418_1406738446065080_3742309247089579118_n.png

Egy exkluzív, azóta az egész online sajtóban átvett infóval és apróbb bakikkal indult a Heti Napló Sváby Andrással, amin látszik, hogy rutinos gárda rakta össze, és az is, hogy kell egy ilyen műsor a tévébe, de nagyon, viszont az is, hogy rájuk férne pár szerkesztő még. Az exkluzív infó Tarlós Istvántól jött, aki kvázi itt jelentette be, hogy nem fog indulni a következő ciklusban a főpolgármesteri posztért, aki amúgy is nagyot ment a műsorban, mert egy másik szegmensben is előkerült.

A Heti Napló Sváby Andrással az a típusú műsor, amiből egy normális országban mindig van egy-kettő, hiszen olyan témákat dolgoz, fel, amik az embereket érdeklik. Nálunk egy ilyen van a tévében, ha jól sejtem, az RTL Házon kívül című műsora, szóval volt hely meg igény is rá. A TV2-s előd is akkor volt jó, amikor a kutyaszarral borított játszótereket negligáló önkormányzatot vagy az autósokat sarcoló parkolócégeket cseszegette, viszont pont ez volt, legalábbis számomra a hátulütője is, hiszen ha nem érdekeltek az autósok vagy a gyerek cipőjéről kutyaszart kapargató szülők, akkor elkapcsoltam.

Az új inkarnáció ugyanezt a vonalat viszi tovább, az első adás pedig megmutatta, nagyjából mire számíthatunk a jövőben: Sváby elegáns fekete cuccban áll egy asztal mögött, és kissé borostásan vezeti fel a témákat, amiket a műsor riporterei összeraktak. A díszlet puritán, nincs ledfal és asztal sem, itt nem csurgott ki 360 millió csak a díszletre, az tuti, de nem is kell.

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás

Főoldal hírdetés

2017-03-13 00:00:0003.13. (comment.blog.hu)
Egy műsor máris megbukott a TV2 tavaszi offenzívájából

A SorozatWiki vette észre, hogy ezen a háten már nem lesz Detektív BT a TV2-n, mert hát a kutya sem kíváncsi rá, meg szar is. na. Amikor Dirk Gerkensszel, a TV2 vezérével interjúztam, ezt mondta a sorozatról:

Említette a Detektív Bt.-t mint új műsort. Ennek mi értelme van? Pont olyan, mint a többi konstruált reality, például a Magánnyomozók, és az sem volt egy jó műsor.

Nem volt jó műsor? Ez egy vélemény.

Az lehet, de a közönség sem szerette, mert nem nézték.

Nem hozott rossz számokat a kábeles ismétlése. Nézze, több hazai gyártást ki akarunk próbálni, ennek a stratégiának az egyik eleme a Detektív Bt. is, amit nem naponta, hanem heti egyszer vetítünk csak. A legnagyobb előnye, hogy olcsó, nem kell hosszú távra elkötelezni magunkat vele, és bármikor leállíthatjuk a gyártását, viszont nagyon jól ismételhető. Az sem tragédia, ha nem működik, húsz új programból egy nem megy olyan jól, azt kibírom.

Kibírja?

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás
2017-03-13 00:00:0003.13. (homar.blog.hu)
A Wizz Air elismeri, ha jár a visszatérítés az utasnak, csak nem fizeti ki

wizz_air.png

Vajon mi akadályozza meg a légitársaságot abban, hogy hónapokig való ködösítés helyett elutaljon 13000 azaz tizenháromezer forintot, aminek a visszafizetését, mint opciót ráadásul ő maga ajánlott fel?

Kedves Homár!

Egy Wizzair sztorit szeretnék megosztani a Tisztelt utazóközönséggel, egyúttal kérdezni a hozzáértőket, hogy kinek van igaza.

Tavaly megvásároltam egy baromi olcsó jegyet a wizzairnél (13000Ft oda-vissza). A jegyet az indulási időponthoz képest viszonylag korán, kb. két hónappal előtte foglaltam le. Ez azért fontos, mert a Wizzair közben módosította a járat indulási időpontját, amiről értesítést is küldtek. Az ebben feltüntetett infok szerint 3 opcióm volt:
1. A JÁRAT(OK) ÁTFOGLALÁSA
2. FOGLALÁS TÖRLÉSE, ÉS A VITELDÍJ 120%-OS JÓVÁÍRÁSA WIZZ SZÁMLÁN
3. FOGLALÁS TÖRLÉSE ÉS A TELJES VITELDÍJ VISSZATÉRÍTÉSE

[...] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

...

Megosztás Küldés Olvasás

2017-03-13 00:00:0003.13. (ma.hu)
Fennállása óta közel 10 milliárd forintos adóelkerülést akadályozott meg a Nébih

A kábítószer terjesztés után világszerte az élelmiszerhamisítás a második legjelentősebb illegális tevékenység....

Megosztás Küldés Olvasás
2017-03-13 00:00:0003.13. (ma.hu)
A skót kormányfő felhatalmazást kér az újabb függetlenségi népszavazásra

Nicola Sturgeon skót miniszterelnök hétfőn bejelentette, hogy a jövő héten felhatalmazást kér a skót parlamenttől az újabb skóciai függetlenségi népszavazás kiírásához szükséges lépések megtételére....

Megosztás Küldés Olvasás


«  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  ... 46576  46577  46578  46579  46580  »